Ovanför nacke

Bra att ha
Mild antiseptisk rengöring
Kosttillskott eller se till att du äter nyttigt, gärna mycket frukt och grönt.
Mjukgörande salva/olja utan parfym (vid irritation och torrhet).

Gör så här
Tvätta händerna noga. Ta bort eventuella skorpor från smycke och hålmynning med ljummet vatten och tops utan att vrida på smycket, för att undvika att skorpor kommer in i och river upp såret. Blöt en tops med sårtvätt och tvätta smycke och hålmynning. Tvätta noggrant men inte hårdhänt. Om du har känslig hy bör du torka bort sårtvätten med en ny tops så får du en mildare effekt.

Gör detta 1-2 gånger per dag i 2-4 veckor. Efter denna tid kan du dra ner på tvättandet och hitta en balans som passar dig och din läkning. Tänk på att inte tvätta för mycket.

Undvik bastu, solarium och simbassänger under läktiden eftersom det är mycket bakterier på sådana platser. Var försiktig med starkt parfymerade tvålar/schampon och aja baja med smink och hårspray. Låt aldrig någon annans kroppsvätska komma i kontakt med din piercing innan den är helt läkt. Tänk på vilken sida du sover på. Tänk på att vara försiktig med telefonen. Undvik berusning under första läktiden. “Pilla” inte på din oläkta piercing i onödan.

Vanliga problem
Skavsårsrelaterad hudirritation. Sover du på den? Trycker du telefonen mot örat? Har du glasögon eller dylikt? Undvik hårvårdsprodukter och smink i detta område. Lever man aktivt kan man behöva skydda sin piercing med en bit tejp eller kompress för att hålla smycket mot kroppen och på så vis undvika irritation.

Glöm inte att ett par droppar olja kan göra underverk för en irriterad piercing och missa inte att torka torrt efter t ex dusch/bad då huden gärna blir lättirriterad av att vara långvarigt fuktig.

Läktid
4-12 veckor
Tänk på att alla människor läker individuellt och detta påverkar läktiden avsevärt

Kom gärna in på en återkoll efter 2 veckor. Undrar du något eller får problem så ring, kom in eller maila oss.