Nedanför nacke

Bra att ha
Mild antiseptisk rengöring
Kosttillskott eller se till att du äter nyttigt, gärna mycket frukt och grönt.
Mjukgörande salva/olja utan parfym (vid irritation och torrhet).

Gör så här
Tvätta händerna noga. Ta bort eventuella skorpor från smycke och hålmynning med ljummet vatten och tops utan att vrida på smycket, för att undvika att skorpor kommer in i och river upp såret. Blöt en tops med sårtvätt och tvätta smycke och hålmynning. Tvätta noggrant men inte hårdhänt. Om du har känslig hy bör du torka bort sårtvätten med en ny tops så får du en mildare effekt.

Gör detta 1-2 gånger per dag i 2-4 veckor. Efter denna tid kan du dra ner på tvättandet och hitta en balans som passar dig och din läkning. Tänk på att inte tvätta för mycket.

Undvik bastu, solarium och simbassänger under läktiden eftersom det är mycket bakterier på sådana platser. Var försiktig med starkt parfymerade tvålar/schampon. Låt aldrig någon annans kroppsvätska komma i kontakt med din piercing innan den är helt läkt. Var försiktig när du sover de första nätterna och ha gärna en tajt tröja eller luftigt förband så du inte fastnar i din nya piercing. Om du kan, undvik att sova på mage. Undvik berusning under första läktiden. “Pilla” inte på din oläkta piercing i onödan

Alla kläder och underkläder som kan skapa tryck eller skav mot piercingen bör undvikas, framför allt under läktiden men även efter läkningen. Kvinnor bör tänka lite extra på bh:n, en bekväm bh eller till en början mjuka inlägg t.ex bomullsrondeller kan underlätta en hel del. Känn dig fram och använd ditt sunda förnuft
Lever man aktivt eller har ett rörligt arbete är det klokt att se upp att testa sig fram vilka kläder, rörelser och moment som funkar. Att smörja in piercingen regelbundet gör att den tål mer belastning och risken för skavsår minskar.
Kroppen prioriterar vad den läker så undvik berusning i minst två veckor. “Pilla” inte på din piercing i onödan.

Vanliga problem med denna piercing
Kommer du åt den när du sover? Du kanske idrottar eller arbetar och kommer emot smycket ofta? Kläder som skaver, starka tvätt/hud produkter eller vanlig hederlig otur.

Läktid
3 – 12 månader.
Tänk på att alla människor läker individuellt och detta påverkar läktiden avsevärt

Kom gärna in på en återkoll efter 2 veckor. Undrar du något eller får problem så ring, kom in eller maila oss.