Munhåla

Bra att ha
Mild antiseptisk rengöring
Kosttillskott eller se till att du äter nyttigt, gärna mycket frukt och grönt.
Mjukgörande salva/hudkräm utan parfym (vid irritation eller torrhet om piercingen är delvis utvändig).

Gör så här
Tvätta händerna noga. Ta bort eventuella skorpor från smycke och hålmynning med ljummet vatten och tops utan att vrida på smycket, för att undvika att skorpor kommer in i och river upp såret. Blöt en tops med sårtvätt och tvätta smycke och hålmynning. Tvätta noggrant men inte hårdhänt. Om du har känslig hy bör du torka bort sårtvätten med en torr tops så får du en mildare effekt. Detta är vanligast om man har väldigt känslig hud.

Gör detta 1-2 gånger per dag i 2-4 veckor. Efter denna tid kan du dra ner på tvättandet och hitta en balans som passar dig och din läkning. Tänk på att inte tvätta för mycket.

Rengör en till två gånger per dag, efter att du borstat tänderna.

Tänk på att inte ha oral kontakt med andra under läktiden. Drick gärna svalt vatten under första dygnet för att undvika eventuell svullnad. Undvik varma drycker, kryddstark mat, tobak och alkohol eller annat som kan irritera under den första läktiden. Efter intag av mat, skölj gärna med rent kranvatten eller saltvatten Recept

Vanliga problem med denna piercing
Överdriven rörelse t.ex. tuggummi-tuggande, lek med smycke som ofta leder till ful ärrvävnad, oralkontakt, skav mot kudden när man sover, smycket kan skava mot tandkött och tänder, “pillande” med fingrar.
Tänk på att byta till kortare smycke (i extrema fall tidigt i läkperioden).

Glöm inte att ett par droppar olja kan göra underverk för en irriterad piercing och missa inte att torka torrt efter t ex dusch/bad då huden gärna blir lättirriterad av att vara långvarigt fuktig.

Läktid
4 – 8 veckor.
Tänk på att alla människor läker individuellt och detta påverkar läktiden avsevärt

Kom gärna in på en återkoll efter 2 veckor. Undrar du något eller får problem så ring, kom in eller maila oss.